Novi masakr u SAD-u

Prema novim informacijama policije u američkoj saveznoj državi New Mexico, masakr u Albuquerqueu počinio je 15-godišnjak, a žrtve su bile njegovi roditelji, brat i dvije sestre. Motivi su nepoznati.

Pet članova jedne porodice u Albuquerqueu, najvećem gradu u američkoj saveznoj državi New Mexico, pronađeno je u nedjelju mrtvo, svi s višestrukim prostrijelnim ranama. Policija je očevidom utvrdila da je riječ o supružnicima i njihovo troje djece, a kao počinitelj je navedeno njihovo četvrto dijete - 15-godišnji dječak Nehemiah Griego, koji je odmah uhapšen.

Kako izvještava AP, istražitelji još pokušavaju složiti mozaik kako se cijeli masakr dogodio i što je tinejdžera nagnalo da ubije roditelje, brata starog devet i dvije sestre stare dvije odnosno pet godina. Dosad su pronašli nekoliko komada vatrenog oružja, uključujući i jednu jurišnu pušku.

- Ne znam što drugo da vam kažem, osim da smo naišli na uistinu stravično mjesto zločina, rekao je lokalni šerif Dan Houston.

Greg Griego (51), glava porodice, bio je kapelan u župi jedne protestantske crkve, često je radio s vatrogascima, a 13 je godina volontirao kao svećenik u kapeli unutar lokalnog zatvora.

Masakr u Albuquerqueu dogodio se oko mjesec dana nakon stravičnog pokolja u osnovnoj školi u Newtownu (Connecticut), koji je izazvao široku javnu debatu oko prava na nošenje oružja u SAD-u.

Nedavno je predsjednik Barack Obama predložio niz mjera kojima bi se posjedovanje vatrenog oružja pokušalo ograničiti.