Glavni osumnjičeni još uvijek u bjekstvu

10:43 (DOPUNJENO) Policijske jedinice u regionu Gnjilana su uspjele da uhapse prvog osumnjičenog Srbina, 27-godišnjeg Momčila Stojića iz sela Poneš.

On je osumnjičen da je u Ponešu ubio Adema Byqmeqija i ranjavanje njegovog brata Ramiza.

Izvori portala "Indeksonline" su izjavili da stanovnici ovoga sela su zatražili od policije da ih brani od "eventualnog napada od strane Albanaca u znak osvete zbog ubistva njihovog sunarodnjaka koji je ubijen u šumi".

Prema izvorima iz Policije i tužilaštva, Momčilo Stajić nije glavnoosumnjičeni, pošto se osoba koja je izvršila ubistvo još uvijek nalazi u bjekstvu.

Stajiću, koji se zadesio na mjestu gdje se desilo ubistvo, određena je mjera pritvora od 24 sata.

09:30 Jedan kosovski Albanac iz okoline Poneša, u opštini Gnjilane, ubijen je a njegov brat je ranjen, kada je na njih pucao Srbin iz istog mjesta koji je u bjekstvu, izjavio je Tanjugu Shaban Azizi iz Policije Kosova.

Incident se dogodio oko 13 sati u šumi u selu Poneš, kazao je Azizi, i naveo da je u toku potraga za osumnjičenim Srbinom čiji je identitet poznat policiji.

Azizi je precizirao da je Srbin na dvojicu Albanaca pucao iz vatrenog oružja, ali nije mogao da kaže čije je vlasništvo šuma u kojoj je došlo do ubistva.