I Policija onemogućena u obavljanju svojeg posla

Htjeli su ga isključiti iz mreže napajanja električne energije, ali sa kalašnjikovim u ruci osujetio je jedinice Kosovske energetske korporacije. Događaj se desio jučer u selu Stapanica u Mališevu. Policija je izašla na mjesto događaja, ali je osumnjičeni uspio da pobjegne zajedno sa oružjem.

Hazir Berisha, glasnogovornik Regionalne Policije u prizrenu je izjavio da je jučer oko 10:30 Policija u Mališevu primila informaciju putem operativnih pravaca koja je imala veze sa tim da je jednoj jedinici KEK-a, sačinjenoj od četiri radnika, koja su bila na poslu isključenja iz napajanja električne energije, bilo prijećeno od strane osumnjičene osobe koja je u ruci držala kalašnjikov, da mu ne isključe struju sa električnog stuba.

On je rekao da nakon što je Policija došla na mjesto događaja bila spriječena u obavljanju svoga posla od strane roditelja osumnjičenog. U ovom slučaju, patrola je zatražila dodatne jedinice koje kada su pristigle na mjesto događaja su stavile situaciju pod kontrolom i prilikom pretresa kuće osumnjičenog zaplijenili su jedan pištolj marke V-Zor 70, kalibra 7.65 mm sa šest metaka.

Osumnjičeni sa kalašnjikovim nije pronađen u kući, ali je policija intenzivirala napore za njegovim pronalaženjem i hapšenjem.