Pucnji blizu škole

Rexhë R., 46 godina, iz sela Ujmir kod Kline ubijen je danas u ranim jutarnjim satima od strane nepoznatih osoba. Prema saopštenju iz Policije Kosova, ubistvo se desilo u blizini škole u selu Ujmir, prenosi portal "Indeksonline".

"Policijske jedinice su odmah izašle na mjestu događaja i potvrdile da je pronađena osoba bez znakova života. Policija je pozvala i dežurnog ljekara koji je na mjestu događaja konstatovao smrt državljanina Kosova, Rexhë R. (46 godina(, iz sela Ujmir, koji je upucan vatrenim oružjem u gornjem dijelu tijela", rekao je Xhevat Ibra, glasnogovornik regionalne Policije u Peći.

Jedinice Policije Kosova zadužene za istragu na lokalnom nivou su odmah došle na mjesto događaja, a o slučaju je obaviješten i Tužitelac, uz čiji je nadzor izvršeno i ispitivanje mejsta događaja.

Istražitelji su također preuzeli i druge operativno-istražne radnje, i u ovom slučaju su intervjuirali nekoliko osoba i članove porodice žrtve, a također su u toku istrage kako bis e identifikovao i uhapsio potencijalni počinilac ubistva.

Istražni službenici koji rade na ovom slučaju intenzivno prikupljaju dokaze i svjedočenja kako bi rasvjetlili sve okolnosti vezane za ovo ubistvo.