Sve za odlazak u inostranstvo

Vjerovao je svom rođaku da će ga odvesti u Francusku ilegalno. Dao mu je i novac za ovaj posao. Ali sva obećanja za bezbjedan put prema Francuskoj završena su u Beogradu.

U srpkoj prestonici počela su matretiranja za ove mlade Kosovare.

"Jedan naš poznanik odvezao nas je do Beograda i u početku nam je uzeo 200 eura, maltretirao nas je i ostavio nas bez hrane dva dana, stavio nam je nož pod grlo i pozvao nam je porodicu i rekao im da donesu još novca, a mi smo se kasnije sami predali mađarskoj policiji, tu su nas držali dva mjeseca i kasnije smo se vratili kući preko IOM-a", ispričao je malo nepovezano, za Klan Kosova, Labinot Sulejmani.

Rom koji je prevario trojicu Kosovara se kasnije vratio na Kosovo po nove klijente. Međutim, njega je pronašao brat jedne od žrtve i raščistio račune sa njim.

"Moj brat ga je slijedio, uhvatio ga je i predao policiji", rekao je Labinot Sulejmani.

Nakon što su ga prebili, on je bio predat policiji. Organi reda su preduzeli operaciju hapšenja i uhapsili su A.B. iz Kline, Sh. G. iz Donjeg Kolića, P.H. iz Lauša i A.H. iz Skenderaja.

Međutim, trojica mladih ljudi iz istočnog dijela Kosova nisu otišla na zapad. Međutim, njihovo iskustvo odlaska na zapad ilegalnim putevima natjeralo ih da razmisle da više nikada ne probaju ovakav način odlaska u zemlje zapadne Evrope.