U centru Prištine

U oružanom napadu koji se desio danas u centru Prištine glavnoosumnjičeni su Shpend Bobaj i Agron Emini. Ovaj drugi je bliski rođak Enera Sekiraçe i osoba je koja je osumnjičena u slučaju ubistva policajca Triumfa Rize, preneo je portal Indeksonline.

Policija Kosova je saopštila da je u podne, negdje oko 12:30 časova, u centru Prištine, kao posljedica oružane pucnjave ranjena jedna osoba.

Iako nema pojedinosti o slučaju, saznaje se da se sve događalo u ulici "Rexhep Luci", blizu bioskopa "ABC" i da je do pucnjave došlo između nekoliko osoba, koje su pucale jedni prema drugima radi osvete.

Flora Ahmeti, glasnogovornica Policije za region Prištine potvrdila je za portal "Telegrafi" da je jedna osoba ranjena.

S druge strane, kako prenosi portal Indeksonline, Fisnik Vitija (1982) je osoba ranjena u oružanom napadu. Sumnja se napadači pripadaju klanu Sekiraça i da se slučaj desio zbog osvete.
Saznaje se da su napadaći pucali iz vozila marke "Mercedes" i da im je žrtva odgovorila vatrom.
Ranjena osoba je prebačena u Univerzitetsko klinički centar Kosova u Prištini i on se nalazi van životne opasnosti. Na mjestu događaja nalazi se veliki broj policijskih snaga koje su uključene u istragu. Nema izvještaja o uhapšenima.