U Mitrovici

Napadačima je određen pritvor, dok sem prekršajnog postupka za povredu javnog reda i mira, nad njima je pokrenut postupak za nepoštivanje naredbe policijskih službenika i napad na službenu osobu.

Tri Srbina su napala službenike policije Kosova staklenim bocama, a saynaje se da su osumnjičeni uhapšeni zbog kršenja javnog reda i mira.

Slučaj je prijavljen da se desio oko 02:30, jutros, u ulici "Agim Hajrizi", dok su tri Srbina, očito pod uticajem alkohola, prilikom prelaska glavnog mosta sa sjevera na jug Mitrovice, zajedno sa drugom grupom ljudi, bili zaustavljeni od strane policije zbog kršenja javnog reda i mira, piše portal Telegrafi.

"Policijska patrola je zaustavila radi legitimisanja grupu osoba na gradskom šetalištu, ispred glavnog mosta u Mitrovici, dok su najmanje četiri osobe počele bježati u pravcu sjevera nakon zahtjeva policajaca za legitimisanjem, dok su trojica koji su držali staklene boce u rukama, nakon prvog kontakta sa policajcima, u znak otpora bacilči flaše u pravcu policajaca", stoji u saopštenju za javnost.

Jedan od policajaca je pogođen staklenom bocom i zadobio je lakše tjelesne ozlijede.

Tri osumnjičenika, jedan 25 godina, a druga dvojica 23 godine, stanovnici sjeverne Mitrovice, su stavljeni pod policijsku prismotru i privedeni su u policijsku stanicu na jugu, radi registriranja slučaja i pokretanja daljne zakonske procedure.

Ti Srbi su podvrgnuti alko-testu i rezultat je bio da su u sebi imali od 1.52 do 1.61 promila alkohola.

Napadačima je određen pritvor, dok sem prekršajnog postupka za povredu javnog reda i mira, nad njima je pokrenut postupak za nepoštivanje naredbe policijskih službenika i napad na službenu osobu.