Smrt mlade osobe je uvijek velika tragedija, naročito kada se to desi na dan vjenčanja. Vijest o tragičnoj smrti Kanađanke Marije Pantazopoulos na dan koji je trebao biti najsretniji u njenom životu, prenijeli su brojni svjetski mediji.

Trend uništavanja vjenčanice koji je u posljednje vrijeme popularan među mladencima, 30-godišnju Mariju Pantazopoulos je koštao života. Mlada je pozirala fotografu Louisu Pagakisu pored rijeke, a potom je imala namjeru zaplivati i tako snimiti fotografije koje bi joj ostale kao uspomena na najsretniji dan u životu. Sve je pošlo po zlu kada je stala na rub stijene, pokliznula se i pala u rijeku Ouareau u blizini slapova Dorwin sjeverno od Montreala.
 
Prema pisanju BBC-a nesretna mlada se nije mogla izboriti sa ogromnom vjenčanicom koja se natopila vodom i povukla je na dno rijeke.

Iako je bio prestravljen, fotograf je kasnije izjavio da se svim silama trudio da joj pomogne i izvuče je iz vode, ali nije uspio.

"Mlada je tražila da je fotografišem dok pliva, ali se pokliznula prije nego je namjeravala ući u vodu. Trudio sam se da joj pomognem, dozivao sam ljude, ali uzalud. Haljina se natopila vodom i njoj nije bilo spasa", izjavio je fotograf.

Tijelo nesretne mladenke je izvučeno iz rijeke nekoliko sati nakon utapanja.