Faton Hajrizi ponovo pobjegao iz zatvora

Osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu, Faton Hajrizi, uspio je pobjeći iz zatvora u Prizrenu. Cijeli događaj podsjeća na filmski scenario. Dok je šetao u dvorištu, u jednom trenutku je uspio da se, uhvativši se za oluk, popne uz zid i da preko bodljikave žice na vrhu, skoči sa sa velike visine na zemlju s druge strane zatvora.

Policija je saopštila da su povodom ovoga slučaja stražari vršili pretragu i naređivali mu da stane, ali se on nije odazvao naredbama. Također trima ispaljenim hicima iz pištolja "Glock 19" čuvari su alarmirali situaciju i vrlo brzo su bili upozoreni stražari policije koji su se dali u potragu za odbjeglim zavorenikom.

"Nakon detaljne istrage i kontrole terena uspjeli smo da identifikujemo podrum jedne ćevapdžinice gdje se bjegunac krio. Jedan policijski oficir je uspio staviti lisice odbjeglom Fatonu Hajriziju, koji je odmah u pratnji Specijalnih jedinica poslat na sigurnije mjesto", stoji u saopštenju za medije iz Policije Kosova.

Faton Hajrizi (1985), dolazi iz Skenderaja, a poznat je i po ubistvu ruskog vojnika u sastavu KFOR-a u selu Morina. Hajrizi je takođe bio osuđen i za oružanu pljačku u Drenasu, gdje je ranjeno četiri pripadnika Policije Kosova.