Austrijska policija uspjela je konačno da riješi slučaj svirepog ubistva bebe od prije 13 godina. U Albaniji je uhapšen Ramiz K, Albanac porijeklom s Kosova.

Policija saopštava da je Ramiz K. u aprilu 1999. godine u Beču ubio jednogodišnjeg Mirela, sina svoje prijateljice s kojom je zajedno živio, porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Naime, dok je ona bila na poslu Ramiz je morao da pazi na malog Mirela. Ali umjesto da se brine o dečaku Ramiz ga je stravično zlostavljao.

Kada se vratila s posla nesrećna žena zatekla je stravičan prizor. Svoju bebu je odnela u bolnicu i ljekari su ustanovili 30 preloma kostiju. Među njima i prelom kičmenog stuba, a konstatovano je i unutrašnje krvarenje. Jadni Mirel, ustanovili su ljekari, bio je i seksualno zlostavljan. Dva dana kasnije u bolnici je podlegao povredama, uprkos borbi doktora da ga spasu.

Majka je tvrdila da nije zlostavljala dečaka. Ona je ispričala i da je posljednjih mjesec dana svakodnevno na njegovom tijelu pronalazila modrice. Ispričala je i da joj je Ramiz K. rekao da je Mirel pao sa klupe i ugruvao se, pa otud modrice. Policija se dala u potragu za Ramizom K, ali bilo je već kasno. On je poslije smrti bebe pobjegao i izgubio mu se svaki trag punih 13 godina.
 
Sada je otkriven zahvaljujući redovnoj kontroli starih slučajeva. Naime, policija je raspolagala otiskom prsta Ramiza K. koji je ostavio kada je tražio azil. Taj otisak sada je ubačen u kompjutersku bazu podataka. Nedugo poslije toga otkriven je Ramiz K. u Albaniji, gdje je uhapšen.
 
Portparol austrijske policije Mario Heil kaže da se poslije toliko vremena od zločina Ramiz K. osjećao toliko sigurno da je u Albaniji živeo pod svojim imenom.
 
Osumnjičeni Ramiz K. nalazi se u ekstradicionom pritvoru u Tirani u Albaniji, piše Krone.at, prenosi albinfo.ch, koga austrijska štampa opisuje kao "srpskog državljanina porijeklom s Kosova".

U Austriji ga očekuje optužnica za zlostavljanje maloljetnika sa smrtnom posljedicom, a tužilaštvo razmatra i mogućnost da ga optuži za ubistvo.