Mark Noshi je ranjen, dok je njegova žena, Angjelina ostala mrtva na licu mjesta. Oni su se vraćali svojoj kući u selu Smaq 2 kod Đakovice, kada su im četiri maskirane osobe napravile zasjedu. Kada je Angjelina stavila ruku u svoju torbicu, lopovi su mislili da ona vadi pištolj, i pucali su u nju iz automatske puške A-47. List "Express" donosi ispovjest članova porodice žrtava.

Pet kilometara prije nego da stignu svojoj kući u selu Smaq 2 kod Đakovice, četiri osobe su ih sačekale u oružanoj zasjedi.

Maskirane osobe su u zasjedu uhvatile Marka Noshija (52 godine) i njegovu suprugu, Angjelinu Noshi (32), kada su se oni, negdje oko 21:30 časova u četvrtak uveče, vraćali vozilom iz Prizrena svojoj kući.

Otmičari su zahtijevali gotov novac od ovog para i u momentu kada je Angjelina pokušala da izvadi iz torbice svoj novčanik kako bi otmičarima dala novac, oni su pucali u nju iz vatrenog oružja i usmrtili je na licu mjesta.

Vjeruje se da su naoružani napadači pucali u ovu 32-godišnju ženu zbog toga što su mislili da ona vadi iz torbice neki revolver a ne novčanik kako bi im dala traženi novac.

Ovaj strašan akt maskirane naoružane osobe su počinile u prisustvu Marka Noshija, supruga sada pokojne, Angjeline Noshi.

Oni se nisu zaustavili na tome. Prvo su pucali u Markovu ženu, koja je od zadobijenih rana preminula na licu mjesta, a onda su pucali i na Marka.

Mark, koji je dobio jedan metak u lijevu nogu, iako ranjen pokušao je da pobjegne svojim vozilom od naoružanih lopova. On je uspio da u takvom stanju pobjegne nekoliko kilometara kako bi obavjestio policiju i hitnu pomoć o ubistvu svoje žene i o njegovom ranjavanju.

Markova braća su jedva bili u stanju da govore o ovom varvarskom činu, bili su šokirani u momentu kada su dobili vijest o ubistvu njihove snajke i ranjavanju njihovog brata.

"On nas je sam pozvao na telefon, rekao nam je da su ga ranili, a njegovu ženu ubili", kaže Ndue Noshi, najstariji Markov brat.

Maskirane osobe su nakon izvršenja ovog akta pobjegle sa mjesta događaja svojim vozilom i do sada policija nije uspjela da identifikuje ili da zadrži neku sumnjivu osobu u policijskoj stanici.

"Kada smo otišli na mjesto, gdje su kriminalci ubili i ranili naše ukućane, bilo je mnogo vozila policije koji su opkolili mjesto događaja i nekoliko vozila prve pomoći", rekli su članovi porodice Marka Noshija.

Ndue Noshi pripovjeda za list "Express" da oni kao porodica nisu nikada u životu imali problema s nekom osobom.

"Niti Mark, niti mi braća a niti naš otac, nikada nismo imali problema sa nekom drugom osobom. Ovo su uradili kriminalci, lopovi koji su tražili da ih opljačkaju i da ih ubiju", kaže Ndue Noshi, koji je frustriran sigurnosnom situacijom u ovom djelu Đakovice.

Dok se tijelo Angjelline Noshi nalazilo u Institutu za sudsku medicinu na obdukcije, Mark Nshi je u petak ujutro je prebačen u hitni centar Univerzitetsko kliničkog centra.

List je saznao da se on nalazi van životne opasnosti i da je u aksnim popodnevnim satima pušten svojoj kući.

"On ima metak u lijevoj nozi, ali koji nije ušao duboko. Taj metan ne čini nekakvu štetu i nakon nekolikmo dana mi ćemo ga ukloniti", erkao je jedan dežurni ljekar za list u petak.

Ne samo porodica Noshi, već i mnoge druge porodice u selu Smaq 2, Damjana i drugih, su zatražile više sigurnosti ili su u protivnom zaprijetili da će napustiti svoja ognjišta.

"Ovo nije prvi put da naoražani i maskirani napadači izlaze na ulice, blokiraju put, pljačkaju i ubijaju ljude. Slučaj porodice Noshi je četvrti samo u toku ove godine", reklo je nekoliko drugih mještana.

"Prošle godine su blokirali put, opljačkali su zlato od nekoliko žena. Jedan drugi slučaj se desio kada je jedan dječak iz našeg sela ranjen u ruku iz vatrenog oružja od strane naoružanih osoba. Policija treba preduzeti nešto, ili ćemo mi otići onako kako su Albanci prije puno godina bežali u Tursku", kažu zabrinuti stanovnici ovog djela đakovačke opštine.

Slučaj ubistva potvrdio je i Zeqir Kelmendi iz Regionalne Policije.

Prema njegovim riječima, na mjestu događaja su izašli regionalni istražni organi za teška kriminalna djela kao i Jedinice K). Do sada nema uhapšenih osoba za ovo teško krivično djelo.

Mark Noshi i njegova supruga Angjelina, imali su troje djece, dvije kćerkice i jednog sina.