KRVAVO UBISTVO

Stravični zločin potresao je Albaniju, kada je u subotu rano ujutro četrdesetrogodišnji Roland Sinani pucao iz pištolja i ubio svoju snaju Migenu Sinani, inače majku dvoje djece, dok je spavala u svojoj sobi, a onda pucao u sebe u dvorištu porodične kuće, piše Ntv.al.

Albanska policija pronašla je oružje sa kojim je počinjeno ubistvo nekoliko metara od počinioca, koji je prethodno pucao u sebe, što je izazvalo sumnju među policajcima.

Kasnije je utvrđeno da je Rolandov otac, inače star i sklerotičan kada je sin upucao sebe otišao do njega uzeo mu pištolj iz ruke i poslije nekoliko metara ga bacio.

Inače prije ubistva Rolanda je susrela majka sa pištoljem u ruci i zamolila ga da oružje ostavi, a onda otišla u sobu i spremala se da legne kad je čula pucnje. Čula je vrisku i otišla do snajine sobe gdje je zatekla d evojčicu - unuku kako plače pored mrtve majke.

Ono što je za sad poznato incident se dogodio oko 4.30 sata izjutra u stanu porodice Sinani. Prema podacima, autor je otišao u sobu u kojoj su spavale supruga njegovog brata i dvogodišnja nećaka i pucao u nju iz pištolja. Nakon toga je izašao u dvorište i ubio se.

U međuvremenu, njegov brat nije bio kod kuće, već na poslu jer je radio kao taksista.

Ntv Televizion