Evropski mediji

Prije nekoliko dana, predgrađe Antverpena u Belgiji oko 4 sata ujutro potresla je eksplozija, što je treći takav napad za samo nedjelju dana, prenosi Reporteri.

Kako navode mediji, napadi mogu biti povezani sa rivalstvom bandi, pošto je Antverpen glavno središte međunarodnog šverca kokaina

"Većina kokaina koji se krijumčari kroz Antverpen dolazi iz Kolumbije. Međutim, vjeruje se da su Albanci u centru te trgovine i jasno je da je rat protiv droge u toku", prenosi "EU Today".

U februaru ove godine, albanski gangster sa lažnim britanskim pasošem ubijen je ispred svoje kuće u Antverpenu, usred bitke za kontrolu unosne trgovine drogom u belgijskoj metropoli, koja je pretvorena u prestonicu kokaina.

"Dvojica ubica su upucala Beldara Mucu šest puta dok se vraćao u svoj stan, dok vlasti sumnjaju da je to naručeno ubistvo", navode mediji.

Muca (39) je snimljen nadzornim kamerama 2016. kako drži pištolj i puca na policiju. Prvi put je bio u Antverpenu 2014. godine, kao ključni član albanske bande koja djeluje unutar luke.

"Istorijski poznat po kupovini i prodaji dijamanata, Antverpen su sada preplavili albanski gangsteri, a gradske ulice su prepune gotovine i policije koja se bori protiv narko-kartela", pišu evropski mediji.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri