Ljubomora

Ženu sa Kosova, koja živi i radi u Švicarskoj, iz vatrenog oružja ranio je suprug Italijan, koji je nakon toga izvršio samoubistvo, prenosi Koha.

Kako prenose švicarski mediji, sumnja se da je motiv ljubomora. Žena (45) je ranije zatražila razvod od muža i napustila ga, ali Italijan (51) nije prihvatio razdvajanje.

On je najprije u Italiji ubio svog sunarodnika (47) sa kojim je njegova supruga započela ljubavnu vezu, a potom je otišao u Švicarsku, gdje je njegova supruga sa Kosova radila. Žena je pogođena u gornji dio tijela, a počinilac je na kraju izvršio samoubistvo.

Koleginica ranjene žene, koja je bila svjedok ovog događaja, kazala je da ne može da izbaci stravičnu sliku iz glave.

"Vidjela sam ženu kako leži na ulazu. Molila sam za pomoć. Bijela košulja joj je bila u krvi", rekla je ona.

Počinilac ovog zločina bio je mrtav kada je stigla Hitna pomoć. Žena sa Kosova je sa teškim povredama prevezena u bolnicu, ali je potvrđeno da je van životne opasnosti.

Stalani gost u restoranu gdje je radila žena, penzionerka Erika Malinverno, kazala je da je žena duži period imala problema sa suprugom.

"Poznajem Elenu dobro. Lijepa i vredna žena. Elena već duže vrijeme ima problema sa mužem. Bio je veoma ljubomoran. Imaju ćerku", rekla je Malinverno.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore