Saobraćajka kod Žura

Jedna osoba je poginula, a dvije su povrijeđene u nesreći u kojoj su učestvovali kamion i automobil koja se dogodila danas u Žuru, u Prizrenu. Osoba koja je izgubila život bila je suvozač u automobilu u koji je udario kamion, a čiji je vozač već uhapšen.

Izvori portala Sinjali doznaju da je putnik u automobilu koji je smrtno stradao u ovoj nesreći Džumo Ibrahimi, star 63 godine, iz Dragaša. Uslijed nesreće još dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede i već su upućene u Univerzitetsko-klinički centar Kosova radi pružanja liječničke pomoći.

Osumnjičenom za ovu nesreću B.K., starom 37 godina, nakon hapšenja odlukom Državnog tužitelja određeno zadržavanje do 48 sati, au međuvremenu je tijelo nastradalog poslano na Institut za sudsku medicinu na obdukciju, dok je drugi dvije ozlijeđene osobe su zbog teškog stanja prevezene u Univerzitetsko-klinički centar Kosova.

Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila nakon što je vozač kamiona prilikom skretanja ulijevo udario u automobil na mjestu zvanom "Cape Zyles".