Kućno vaspitanje na nivou!!!

Nivo vaspitanja, a i obrazovanja na Kosovu i dalje je zabrinjavajuć i loš. Osim lošeg vaspitanja i nezainteresiranosti učenika za učenje, na alarmantnom nivou je i porast nasilja u školama, konzumacija narkotika i stvaranje "jakih" u školama.

Indeksonline je objavio dva videa ove izrazito uznemirujuće pojave u osnovnim i srednjim školama koji svjedoče nasilju, mučenju i ponižavanju učenika u školama.

Takozvani "jači" osnovnih i srednjih škola na razne načine muče svoje vršnjake i vršnjakinje.

Učenice i učenici su prisiljeni poštivati njihove naredbe, inače se suočavaju s nasiljem, prijetnjama, ucjenama i raznim oblicima torture.

U jednom slučaju koji je osigurao portal Indeksonline, vidi se kako devijantna učenica koja naređuje da joj se poljube cipele. Maloljetna učenica je pod prijetnjom prisiljena poljubiti cipele svoje kolegice.

U drugom slučaju koji je osigurao Indeksonline, vidi se kako "jaki u školi" tjeraju djevojčice da se šišaju nožem. Učenici se postrojavaju pod pritiskom i zastrašivanjem svojih vršnjaka i pristaju na šišanje nožem.

Portal apeluje na sve učenike koji poznaju dotične osobe da sarađuju s novinarima kako bi se zaustavila ova zabrinjavajuća pojava.

Također garantuje čuvanje povjerljivih podataka za sve one koji daju detalje o ovim slučajevima.

Također potiče da se slični slučajevi proslijede na njihovu adresu, a oni će u saradnji s policijom pokušati suzbiti ove uznemirujuće pojave.