Samoubistvo

Gazeta Sinjali objavila je danas da je Faruk Iseni, zatočenik, počinio samoubojstvo u pritvorskom centru u Prizrenu. Kosovska popravna služba iznijela je nove detalje o slučaju.

Kako javlja Kosovska popravna služba, sumnjiči se da se 34-godišnjak oko 14.47 sati obesio na prozoru kupaonice ćelije.

U obavijesti Kazneno-popravne službe navodi se da Iseni kontinuirano imao zdravstvenih problema psihičke prirode, mentalne retardacije, zbog čega se kontinuirano liječio kod zatvorskog liječnika, psihijatra, psihologa.

Obavještenje Kosovske popravne službe:

Kosovska popravna služba obavještava javno mnijenje da je danas oko 14:47 sati u Prizrenskom pritvoru preminuo pritvorenik s inicijalima F.I, rođen 1987. godine, osumnjičen da se obesio na prozoru ćelijske kupaonice.

Po dobijanju informacije intervencija popravnog osoblja i medicinskog osoblja centra bila je hitna, no uprkos naporima na reanimaciji, nisu uspjeli vratiti ga u život.

Prema Stacionarnom liječničkom nalazu, zatvorenik F.I. je stalno imao zdravstvene probleme psihičke prirode, mentalnu retardaciju, zbog čega se kontinuirano liječio kod zatvorskog liječnika, psihijatra, psihologa.

Vezano za slučaj suspendovani su odgovorni službenici, obaviještena je Policija Kosova i tužitelj, dok je Kazneno-popravna služba započela s provođenjem proceduralne i administrativne istrage, a od strane Kazneno-popravne službe osnovana je i Upravno-istražna komisija koja će donijeti konačan administrativni izvještaj.

Medicinsko osoblje Pritvorske stanice Prizren pripremilo je potrebnu dokumentaciju u vezi sa slučajem. Obdukcijom će se utvrditi uzrok smrti.