Zloupotreba službenog položaja

Tužilaštvo u Prizrenu podiglo je optužnicu protiv dva zvaničnika ove opštine zbog sumnje da je katastarska parcela opštine data u suprotnosti sa Zakonom o dodjeli na korišćenje i zamjenu nepokretne imovine opštine, prenosi Koha.

U saopštenju tužilaštva se navodi da su A.K. kao šef pravnog sektora opštine Prizren i A.D., kao pravni zastupnik opštine Prizren, kao službena lica, prekoračili svoje zvanične nadležnosti, kako bi imali koristi od drugog lica.

Prema optužnici „Sh.K., u svojstvu zakonskog zastupnika opštine Prizren, u vanparničnom postupku koji je vođen u Osnovnom sudu u Prizrenu saglasio se sa predlogom predlagača V.J. za rješavanje sporova, protiv predlagača - opštine Prizren, gdje se dio katastarske parcele u vlasništvu opštine Prizren zamjenjuje sa djelom katastarske parcele, vlasništvo predlagača V.J., a sve ovo u suprotnosti sa Zakonom o dodjeli na korišćenje i razmjeni nepokretne imovine opštine“.

Optuženima se na teret stavlja krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, a tužilac je predložio Sudu da optuženi budu proglašeni krivima i osuđeni u skladu sa zakonom.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore