Njemačka

U roku od sedam dana u Njemačkoj su se dodgodile dvije porodične tragedije u kojima je život izgubilo četvero građana porijeklom sa Kosova, prenosi Gazeta Express.

Prošle subote, kosovski Albanac F.S. (48), porijeklom iz Uroševca, usmrtio je u gradu Bilefeldu svoju snaju i ranio brata.

Prema navodima policije, počinilac (48), koji je nakon izvršenog dela uhapšen, i sam je zadobio teške povrede, a prema riječima komšija koje su prijavile slučaj policiji, njega su pretukla bratova djeca.

Komšije su nakon porodične rasprave čule dva pucnja i vrisku djece.

"Čula sam dva pucnja i skoro sam pala sa stolice. Djeca su glasno vrištala. U tom trenutku sam samo pozvala policiju. Kada sam sišla dole, djeca su vrišteći došla do mene. Čovjek albanskih korijena potpuno je poludeo. Djeca su ga pretukla i bacila pištolj u dvorište ispred zgrade", izjavila je žena koja živi u komšiluku.

Prema navodima medija, hitna pomoć je brzo stigla na lice mjesta i zbrinula povređene, a žena je preminula na putu do bolnice.

Njen suprug je zadobio prostrelnu ranu i kako je saopšteno, život mu nije u opasnosti. Šestoro djece zbrinuli su socijalni radnici.

Kriminalistička policija iz Herforda zajedno sa kolegama iz Bilefelda uradila je uviđaj na mestu zločina.

Kako je policija navela za tamošnje medije, istraga je u toku.

Kosovski Albanac ubio suprugu i ćerku, a zatim je izvršio samoubistvo


Sinoć se u Iselburgu, u Njemačkoj, dogodila tragedija kada je kosovski Albanac (51) ubio suprugu i ćerku, a zatim i sebe.

"U stanu su predstavnici zakona pronašli mrtvo tijelo njegove 46-godišnje supruge i 17-godišnje ćerke. Druga djevojčica, od 14 godina, ostala se nepovređena", rekao je medijima glavni tužilac u tom gradu.

Vlasti procijenjuju da je 51-godišnjak prvo ubio suprugu, zatim 17-godišnjakinju, a zatim se obesio, preneo je njemački "Bild".

Četrnaestogodišnja djevojčica dala je prve informacije o zločinu. Sumnja se da je motiv spor zbog razvoda braka.

"Četrnaestogodišnjakinja je u stabilnom stanju i ispituje je policija. Kada je policija stigla, djevojčica je bila u sobi koja je bila zaključana spolja", rekao je tužilac.

Jedan od komšija ispričao je za njemačke medije da je bračni par imao problem od ranije.

"Porodicu dobro poznajem. Nažalost, spor postoji već duže vrijeme. Radilo se o razvodu i tome ko bi trebalo da dobije kuću", objasnio je komšija.