Bivši predsjednik ogranka Demokratske partije Kosova u Prizrenu Zafir Berisha, izrazio je uvjerenje da određeni krugovi unutar ovog političkog subjekta još uvijek iskrivljuju njegov lik iako je prošlo gotovo nedjelju dana od kada je dao ostavku na sve aktivnosti unutar ovog političkog subjekta.

Korišćenje njegovog imena kao mogućnost prelaska u drugu stranku, pa čak i "kupnje njegove ćutnje"  kvalificira kao niske udarce koje čak i odbija komentirati, opisujući ih kao neetičke.

"Ne isplati se komentirati ih i samim tim pasti na njihov nivo", rekao je veoma kratko Berisha, nakon insistiranja "Koha Ditore" kako bi saznali da li je dobio neku vrstu ovakve ponude.

Prema Berishi, sve spekulacije vezane oko njegovog imena, dio su izopačenosti njegove ličnosti i njegove angažiranosti u svojoj bivšoj stranci, PDK.

"Ovo je posebna borba i zaista sam svjestan da to neće prestati još neko vrijeme. Međutim, građani Prizrena i Bog znaju moje zalaganje u Demokratskoj stranci i veoma je nevažno ukoliko neke individue nisu upoznate sa tim", kazao je Berisha.

Prema njegovim riječima, upravo nepriznavanje njegovog rada i zalaganja od strane partijskih čelnika je dovelo do toga da on donese odluku o napuštanju ovog političkog subjekta, kojem je dao svoj doprinos cijelo desetljeće.

"Srži mog razilaska sa PDK-om je da su stranački čelnici nisu donosili realne odluke u vezi Zafira Berishe. Nisu poštovali moje zalaganje za PDK u Prizrenu koja je od jedne prosječne stranke postala ozbiljna i pobjednička stranka. Ovo nepriznavanje i nepoštovanje ne treba moje komentiranje ", rekao je bivši vođa stranke sa najvećim brojem glasova u Prizrenu, na posljednjim i pretposljednjim lokalnim izborima.

Bez obzira na sve, gospodin Berisha je rekao da uprkos njegovom povlačenju, nevolje unutar njegove bivše partije koju je predstavljao se i dalje nastavljaju zbog ,kako je rekao, primjena totalitarnih metoda, koje ne dopuštaju otvorenu raspravu.

"Unutar PDK će teško doći do reforme. Logika dominacije vođa je ubila demokratiju u samoj Demokratskoj stranci", rekao je između ostalog u intervjuu za "Koha Ditore" bivši predsjednik ogranka Demokratske partije Kosova u Prizrenu Zafir Berisha.