Više stotina građana protestovalo je u Štrpcu zbog početka privatizacije ski centra "Brezovica", koju je raspisala Kosovska agencija za privatizaciju.

"Ako znamo da je celokupna imovina ski centra u vlasništvu Republike Srbije, kao i radnika zaposlenih u ovom preduzeću koje ima status akcionarskog društva, i da radnici u ovom postupku ostaju bez posla i bez nadoknade, onda je više nego jasno da je riječ o klasičnoj pljački i otimačini", kazao je predsjednik opštine štrpce Zvonko Mihajlović.

Mihajlović je rekao za KiM radio da je Kosovska agencija za privatizaciju ilegalna organizacija, a privatizacija ski centra "otimačina".

U ime Samostalnog sindikata zaposlenih okupljenima se obratio Zoran Gerić koji je rekao da je takav vid privatizacije neprihvatljiv, jer ne predviđa socijalni program za zaposlene.

"Kada bi privatizacija bila neminovnost, onda bi ta privatizacija morala imati socijalni program za radnike. Sa ovakvom privatizacijom radnici ostaju bez posla i na ulici. Skrećemo pažnju svima da se ovakav vid privatizacije može desiti i u ostalim organizacijama Sirinićke župe", rekao je Gerić.

Zaposleni u ski centru Brezovica su najavili da će u Štrpcu svakodnevno održavati protestne šetnje zbog privatizacije.

Izvor: B92