Parlamentarna Grupa 7+ koju čine po 3 predstavnika is bošnjačke i turske zajednice i jedan iz romske zajednice, preko saopštenja za medije izražava nezadovoljstvo izborom članova iz pomenutih zajednica u Konsultativno vijeće zajednica.

"O izboru članova u ovom Vijeću saznali smo na osnovu šturih informacija u medijima. Smatramo da je prekršen Zakon time što je iz bošnjačke zajednice imenovan poslanik iz poraženog političkog subjekta, dok su iz redova turske i romske zajednice imenovani samo predstavnici iz nevladinog sektora", konstatuje se dalje u saopštenju.

Parlamentarna grupa 7+ ocjenjuje da je vrlo simptomatično da je ovo došlo nakon nedavnih izbora te su zaobiđeni legitimni predstavnici Bošnjaka,Turaka i Roma upravo iz Prizrena koji nisu podržali politički subjekt na čijem je čelu je predsjednik Kosova, a gdje živi  daleko najveći broj iz sve tri zajednice.

"Ne bismo želeli da vjerujemo da je to glavni argument za ovako oktroisan izbor predstavnika navedenih zajednica u KVZ-u, ali sve ide u prilog takvoj tvrdnji, jer KVZ funksioniše u okviru Ureda predsjednika Kosova", zaključuje se na kraju saopštenja i izražava nada da će tvrdnje parlamentarne grupe 7+ uticati da se još jednom preispitaju odluke o  izboru članova zajednica u  KVZ.