Edita Tahiri je prema ženama u Kancelariji Premijera pokazala veliku velikodušnost povodom 8. marta, bez da je dodirnula novac u svom novčaniku. Dodirnula je državni novac.

Oko 50 hiljada eura su javni troškovi tripa (putovanja) u Albaniji ovlaštenog od strane zamjenice premijera Edite Tahiri, kao i za njenu ekipu podrške. Dio toga su bile 36 žene koje rade u najvažnijoj kancelariji izvršne vlasti. U četvrtak su stigle u Tiranu a u nedjelju poslijepodne su se vratile u Prištinu.

Od tamo su postavile fotografije na socijalnoj mreži Facebook, čak iz Mali i Dajtit (Planina Dajt), gdje se iz Tirane stiže žičarom.

Žene iz Vlade ne samo da nisu imale potrebu da stave ruku u džep tokom ove posjete, već su ostvarile i dodatne prihode. Iako su bile dio tripa, svaka od njih je realizovala i po dvije dnevnice. Dnevnica za službena putovanja u Albaniji iznosi 209 eura.

Jedna od sudionica je pod uvjetom anonimnosti, rekla svoj razlog zbog kojeg je otputovala u Albaniju.

"Otišla sam samo zbog dnevnice", rekla je ona. "Dnevnice za putovanje u Albaniju su dobre, inače ne bih ostavila djecu tri noći same".
 
*Trip - putovanje, avantura