Tri policajca Kosova su se našla u utorak u potpunom mraku na stepeništu Državnog tužilaštva. Policajci su vodili troje osumnjičenih kod tužioca na ispitivanje. Ali njihov odlazak na ispitivanje se nije desilo odmah, zbog redukcije električne energije. Policajci su bili u obavezi da ih čuvaju u hodniku Okružnog tužilaštva sve dok nije došla struja.

Tri sata dnevno Državno tužilaštvo, Tužilaštvo prištinskog regiona i Opštinsko tužilaštvo, koji se nalaze u bivšoj Ljubljanskoj banci su imali redukciju. Od 11.20 do 14.00 nisu imali električnu energiju, a u ovom objektu nemaju ni agregat. Ovako je duže vrijeme.

Tužilac koji je trebao da ih ispituje je izjavio da se mnogo puta desilo da u kancelariji čeka dolazak električne energije kako bi nastavio sa poslom.

“Kada nema struje ne možemo da radimo, jer kompjuteri ne rade. Moramo da intervjuišemo osumnjičene, svjedoke. Bilo je potrebno da izađemo van kako bi pisali zahtjev o određivanju ili nastavljanju pritvora i da to predamo dalje. Ako to ne uradimo, Tužilaštvo će osloboditi osumnjičenog. Ne inetresuje ih ukoliko ima struje ili nema", rekao je tužilac koji je htio da ostane anoniman.