Dok su čekali ispred terminala kosovske carine u južnom dijelu Mitrovce maloljetnik koji je pričao albanski prišao je automobilu u kom su se nalazili novinar KIM radija Nebojša Ćirković i snimatelj Medija centra iz Čaglavice Bojan Košanin i ubacio zmiju kroz prozor, prenosi Indeksonline.

Nebojša Ćirković je za KiM radio izjavio da se u prvi mah uplašio, izbacio zmiju i pojurio za maloljetnikom koji je pobjegao.
 
“Primjetivši da na kolima imamo srpske tablice, maloljetnik nam je prišao, pitao na albanskom otkud mi sa srpkim tablicama u južnom dijelu grada i nakon toga ubacio zmiju u kola”, kazao je Ćirković.

On je dodao kako je zmiju refleksno udario i izbacio iz kola, potom pojurio za maloljetnikom, i da su nakon toga krenuli nazad ka Čaglavici gdje se nalaze sjedišta ove dvije redakcije.

Oni su tu čekali kolegu Budimira Ničića, dopisnika Glasa Amerike koji je otišao do carinskog kruga da od nadležnih zatraži dozvolu za snimanje kamiona privedenih vozača.

Ničić je KiM radiju kazao da se nisu uplašili, jer su pošto su se nalazili u blizini reke, pretpostavili da se radi o vodenoj zmiji.

„Na Kosovu postoje razni napadi, svime i svačim, ali ovo je sigurno jedini zabilježen slučaj napad zmijom”, kaže Ničić.
 
Slučaj nisu prijavili policiji pošto su bili zatečeni i zbunjeni događajem.