Građani Kosova dva puta plaćaju račune za električnu energiju, zaključuje najveća opoziciona partija na Kosovu Demokratski savez, odnosno LDK-a.

Grupa stručnjaka za ekonomska pitanja u ovoj partiji  je na konferenciji za medije, ocijenjujući  šestomjesečni rad Kosovske vlade, utvrdila niz zabrinutosti povodom produbljivanja ekonomske krize.

LDK-a je kritikovao KEK zbog toga što sa približavanjem hladnijeg godišnjeg doba vrši remont u termocentralama i zbog lošeg rukovođenja koje može dovesti kompaniju u totalan kolaps.

S druge strane od poreza koje su građani jednom platili KEK-u, iz budžeta se koristi za pokrivanje finansijskih i tehničkih tokova ove kompanije.

Osim što ovakva situacija šteti poslovanju i povećava troškove stručnjaci LDK-a ocijenjuju da kriza vodi ka restrikcijama sa strujom.

Ekspertska grupa Demokratskog saveza Kosova je zabirnuta i za budžet Kosova, koji je usvojen na bazi nesigurnih prihoda i kao takav ne može biti održiv.

Rukovodilac ove grupe Abdulah Hoti kritikuje i kašnjenje u kompletiranju vladinog kabineta i posljednje izbore, čime se timepokazuje da ova vladajuća koalicija nema program.