Premijer Republike Albanije Sali Berisha je danas, nakon jučerašnje posjete Prištini, pompezno dočekan u gradu na Bistrici, gdje ga je duž ulice Adema Jašarija dočekala omladina i učenici osnovnih i srednjih škola, te mnogobrojni građani.

U dvorištu predsejdničke palate Bijele kuće, opštenarodno veselje priređeno je u njegovu čast, a potom mu je u prepunoj hali skupštine, od strane predsejdnika opštine Prizren dr. Ramadana Muje, uručena lenta počasnog građanina Prizrena.

“Berisha veliki prijatelj Kosova i grada Prizrena, zaslužan je za integracijsko trasiranje puta Kosova u euroatlanske tokove”, kazao je Muja o dodao da će “kao poltričar zaigurno ući u historjiu albanskog naroda”.

Premijer Albanije koji je u Prizrenu doputovao sa njegovim domaćinom, kolegom premijerom Kosova, Hashimom Thaqijem izrazio je zadovoljtsvo što titilom počasnog gradjanina “grada u kojem se”, kako se izrazio, “stvarala historija i budoćnost albanskog naroda”.

“U Prizrenu je utemlejna država Albanije, danas se u Prizrenu urtemeljuje suverenost države Kosova. Ideja koja je utemelejna u Prizrenu je vodilja budućnosti čatovog albanskohg naroda, kazao je u međuopstalom albanski premijer Sali Berisha.