Zamjenik premijera Kosova i lider Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović pretio je smrću jednom Srbinu, stanovniku Kosova kojem je uzurpirana imovina u Prištini.

Dnevnik Ekspres piše da je sudija EULEX-a prije dva meseca dobio tužbu koju su protiv Petrovića podnijeli Zoran M. Stanišić i Desanka Stanišić, kojima je zamjenik premijera Kosova pretio smrću.

"Predsednik SLS i zamjenik premijera Kosova nam je pretio smrću na najvulgarniji način. Sve se to dogodilo zbog imovine koja je uzurpirana u Prištini", navodi se u tužbi.

Sudu je predata i lista telefonskih poziva kojima je Petrović od tužitelja tražio da povuku tužbu.

Listu sa pozivima koje je imao od Petrovića, Stanišić je, kako piše dnevnik, dobio od odjeljenja za ekonomski kriminal opštine Voždovac i u njoj piše da je lista telefonskih poziva preko Telenora Srbija predata na njegov zahtjev Stanišiću.

Stanišić je dnevniku rekao da je riječ o imovini u Ulici Miladina Popovića 51 u Prištini koja je od 1999. godine uzurpirana od ljudi bliskih Petroviću. O problemima koje ima sa zamjenikom premijera Kosova Stanišić je pisano informisao premijera, predsjednicu Kosova, predsjednika Skupštine, MCK i EULEX.