U Prištini će danas u znak sjećanja na desetu godišnjicu terorističkih napada u Njujorku i Vašingtonu biti zapaljene sveće ispred Nacionalnog pozorišta.

Ministarstvo inostranih poslova Kosova je, u znak sećanja na 11. septembar 2001. godine - "Dan tragičan ne samo za SAD, već i za ceo demokratski svijet" pozvalo građane Kosova da sutra u 19 sati zapale sveće ispred pozorišta, piše u saopštenju.

"Ministarstvo spoljnih poslova poziva sve građane Republike Kosovo da izraze solidarnost i odaju počast žrtvama napada 11. septembra, i time potvrde duh uzajamnog partnerstva i poštovanja, i osude terorističke napade na slobodu, demokratiju i napredni zapadni svijet".

Narod Kosova obilježava godišnjicu terorističkih napada, kao Dan sećanja i poštovanja prema velikom američkom narodu i SAD – glavnom savezniku kosovske državnosti.

Tog dana, aktivnostima dobre volje i jedinstva ljudi svih uzrasta, vjera i nacionalnosti, biće odata počast žrtvama terorističkih napada širom svijeta.

Oko 3.000 ljudi, među kojima i sa Kosova, poginulo je 11. septembra 2001. godine kad su teroristi oteli četiri putnička aviona i njima udarili u oblakodere Svjetskog trgvinskog centra u Njujorku i u zgradu Pentagona.

Četvrti avion srušio se na istoku Pensilvanije.