Nekoliko danan nakon hapšenja 19 osoba, većinom Srba, zbog trgovinu ljudima od strane Policije Kosova, jedna prostitutka iz Srbije je za srbijanski "Blic" objasnila svoj "rad" na Kosovu, prenosi indeksonline.net.

"Otišla sam da bih prehranila porodicu. Obećavali su mi da ću raditi kao hostesa u jednom klubu. Onda su mi uzeli dokumenta i prisiljavali na prostituciju. Tukli su me, držali vezanu, snimali telefonom, a onda su mi rekli da će sve pokazati mojoj porodici ako ne pristanem da radim sve što mi kažu. Iz tog pakla nema izlaza", kroz suze priča za "Blic" Z. S. (32) iz Kruševca, koja radi kao prostitutka u jednom klubu između Prištine i Mitrovice.

"Ovi ljudi nisu naivni. Sve su to kriminalci iz Albanije. Drže nas ovdje zatočene, niko im ništa ne može. Ja sam dvoje djece i muža ostavila misleći da ću ovdje da zaradim neki novac. Onda su me prisilili da radim ovo. Kontakt sa porodicom imam samo tako što im svakog mjeseca pošaljem kovertu sa novcem. Ne daju mi da pričam sama telefonom. Nekoliko puta sam pokušavala da se ubijem, ali se sve nadam da ću se jednom izvući iz ovoga" kroz plač je ispričala priču Z. S. novinaru "Blica" koji je u ovaj klub došao kao klijent radi njenih seksualnih usluga.
 
Policija Kosova u saradnji sa EULEX-om istražuje ko iz Srbije učestvuje u albanskom lancu prostitucije i djevojke šalje na Kosovo, gde rade kao prostitutke.