Kako prenosi Kim radio, stariji bračni par kosovskih Srba napadnut je i povrijeđen rano jutros kada su u njihovu kuću u selu Brestovik kod Peći upale naoružane osobe. Policija u Peči istražuje slučaj za koji tvrdi da nije etnički motivisan.

Maskirani napadači pokušali su da opljačkaju starce i tom prilikom nanijeli im tjelesne povrijede.

Krsto (75) i Stana Džavrić (70) pregledani su u pećkoj bolnici ali su potom primljeni i u bolnicu u sjevernom dijelu Mitrovice gdje im je ponovo ukazana ljekarska pomoć.

Prema riječima dežurnog ljekara Stana Džavrić je zadržana na liječenju na maksiofacijalnoj hirurgiji.

“Njoj su vidljive povrijede glave, ali još uvijek nije dijagnostifikovano o kakvim se povrijedama glave radi. Ima otok na lijevom oku”, rekao je dežurni ljekar koji je želeo da ostane anoniman.

Prema njegovim riječima, Krsto Džavrić je odbio da ostane u bolnici. “On je odbio hospitalizaciju, ali su mu prilikom pregleda ustanovljena nagnječenja u predijelu grudnog koša. Nema preloma, ali ima povrijede na glavi, u predelu čela i nosa. Unutrašnih povrijeda takođe nema”.

Dežurni policajac iz policijske stanice u Peći Xhevat Ibraj potvrdio je da se napad na dvoje staraca dogodio oko 2h poslije ponoći. Po prijavi žrtava, policijska patrola je otišla na mjesto događaja.

“U kuću Krsta i Stane Džavrić ušle su dvije naouržane i maskirane osobe. Saznali smo da su napadači ušli kroz prozor i od Krsta i Stane tražili novac upotrebivši silu. Za napad su koristili najmanje jedan pištolj. Tom prilikom su uzeli jedan telefon.”

Odmah po dolasku policije Džavrići su prebačeni u pećku bolnicu.

“Žrtve napada su prebačene u pećku bolnicu gdje im je pružena pomoć i ustanovljene lake tjelesne povrijede. Poslije pregleda oni su pušteni na kućno liječenje. Povrijede su im nanete kundakom pištolja.”

Na mjesto događaja su izašle regionalna i specijalna operativna jedinica. Ibraj kaže da je obavljena istraga  i razgovori sa svjedocima događaja. “Istražna policija je idalje na terenu gde prikuplja informacije vezane za ovaj incident. Za sada nisu su poznati osumnjičeni.”

Policijska podstanica Vitomirice je povećala patrole u ovom regionu. Prema ocjeni policije u Peći, slučaj nije etnički motivisan, već se radi o materijalnoj koristi i okarakterisan je kao pokušaj razbojništva.

U selu Brestovik živi oko 40 Srba, a Džavrići su se u ovo selo vratili prije pet godina.