Obezbjeđenje premijera Kosova Hashima Thaçija fizički se juče obračunalo sa nekolicinom pripadnika pokreta "Vetëvendosje" koji su u Prištini pokušali da prekinu Thaçijevo predstavljanje dugoročnog ekonomskog plana vlade za razvoj Kosova.

Otišao je postaviti pitanje a dobio je batine. Frashër Krasniqi aktivista Vetëvendosja je krenuo u pravcu Univerziteta AAB-Riinvest kako bi postavio nekoliko pitanja premijeru Hashimu Thaçiju tokom predavanja pred studentima. Pitanje Frashëriu premijeru je bilo "Da li ste skijali" tokom izrade ekonomskog plana vlade za razvoj Kosova u Bugarskoj. Njegovo pitanje je stvorilo nervozu kod prisutnih.

Elektronski mediji su preneli da su aktivisti pokreta "Vetëvendosje"  pokušali da prekinu Hashma Thaçija dok je govorio o ekonomskom programu vlade pred studentima fakulteta ''AAB-Riinvest''.

Thaçijevo obezbjeđenje je izvelo aktiviste pokreta iz sale, i tom prilikom su ih udarali rukama i nogama.

Uprava privatnog fakulteta ''AAB-Riinvest'' se ogradila od ovog incidenta, navodeći da je nekoliko neodgovornih osoba, predstavljajući se kao studenti fakulteta, pokušalo da prekine izlaganje Hashima Thaçija.