Snijeg je juče popodne iznenadio sve na Kosovu. Iako je samo dan ranije temperatura na Kosovu bila 20 stepeni u plusu jutros je formiran aprilski sniježni pokrivač. U Prištini je trenutno +2 stepena.

Snijeg je počeo da pada juče oko 17 sati i baš kao u sred zime padao je do kasnih večernjih sati. Niska temepratura iznenadila je mnoga domaćinstva jer je ogreva ponestalo ali i nadlježne u kosovskoj elektro korporaciji jer je naglo povećana potrošnja struje što u ovom periodu može da izazove probleme sa snabdijevanjem.

Nakupci, od juče kubni metar drva prodaju po cijeni od 35 od 45 eura.

Nagle promjene vremena prema riječima ljekara posebno pogađaju djecu  jer su vrlo česte respiratorne infekcije praćene upornim kašljem. Oni savjetuju mirovanje, dosta tečnosti i vitamina C. U slučaju da temperatura, koja je česti pratilac respitarornih infekcija naročito kod djece, traje duže od tri dana treba se javiti ljekaru.

Prema najavama sinoptičara narednih dana na Kosovu umjereno oblačno i sveže, uz čestu pojavu kiše i pljuskova. Međutim nije poznato da li će snijeg nastaviti da pada jer sinoptičati su najavljivali juče a i danas snijeg samo u višim planinskim predjelima.