Pripadnici Policije Kosova uhapsili su rano jutros u Gračanici M.A (23) iz Batusa i M.J (24) iz Lepine, pod sumnjom da su počinili krivično dijelo izazivanje opšte opasnosti.


Zamjenik policijske stanice u Gračanici Rama Kryeziu rekao je da su M.A i M.J rano jutros u četiri sata u "Klubu S" u Gračanici pokušali da bace ručnu bombu, ali da, kako je rekao, srećom, do eksplozije nije došlo. On je rekao da su tokom pretresa u automobilu kod osumnjičenih pronađeni ručna granata, najverovatnije "zolja" i još jedna ručna bomba. U toku je istraga o motivima koji su predhodili slučaju.

- Radi se na slučaju, istraga će utvrditi koji su pravi motivi. Trenutno imamo informacije da se radi o neračćišćenim računima i da je u pitanju osvjeta, odnosno svađa od prije par dana.

Ekipe EULEX policaje i Policije Kosova su na terenu i trenutno se radi na deminiranju eksplozivnih naprava. Osumnjičeni su uhapšeni i predati istražnim organima i njima je odreden pritvor od 48 sati. U trenutku pokušaja izazivanja opšte opasnosti u lokalu je bilo dvadesetak, uglavnom mladih ljudi.

- Trenutno Policija Kosova pretražuje teren i lokacije kod osoba, za koje se sumnja da su povezane sa ovim slučajem. Činimo sve da zaštitimo stanovništvo - rekao je Kryeziu.

On je istakao da će Policija Kosova zvanično, u toku sutrašnjeg dana, imati više informacija o ovom slučaju. U Gračanici još ne postoji zakonkoji bi regulisao radno vrijeme lokala, što je jedan od većih problema ovdašnjeg stanovništva.