Visoki zvaničnik Demokratskog saveza Dardanije, Gani Geci je naoružan upao u studio televizije Klan Kosova i preteći uredniku Batonu Haxhijuu i ostalim učesnicima emisije spriječio održavanje predizborne debate.

"Emisija Zona debate prekinuta je zbog napada Ganija Gecija, koji je nasilno prekinuo emisiju i spriječio učešće predstavnika ostalih partija", navodi se u izvještajukoji je televizija Klan emitovala poslije incidenta.

Ubrzo je na mesto događaja stigla i policija, ali nema nikakvih dodatnih detalja o okolnostima vezanim za ovaj incident.

Vanredni izbori na Kosovu održavaju se u trenutku kada su tenzije među rivalskim strankama dostigle vrhunac praćen tenzijama kakve suštinski nisu viđene još od prvih lokalnih izbora održanih krajem 2000. godine pod patronatom međunarodne zajednice.

S druge strane Gani Geci nije se izvinio zbog sinoćnjeg upada.

Geci je danas zakazao konferenciju za štampu, na kojoj očekuje da mu se Baton Haxhiu izvini, kako Geci navodi, zbog toga što ga je direktor Klan Kosova, pozvao u emisiju a kasnije ga je odbio da učestvuje u njoj.

On je priznao da je želio da nasilno uđe u emisiju ali je bio spriječen od strane direktora emisije.

Bivši poslanik LDD-a je negirao da je imao sa sobom oružje, i bio je sretan zbog toga, jer, kako kaže epilog svega ovoga bi bio nepoznat.

Zbog sinoćnjeg događaja Geci je izjavio da nije bio privođen od strane policije jer nije i ništa uradio.