Još tri stranke su se pridružile koaliciji na čelu sa Alijansom novo Kosovo (AKR) Behgjeta Pacollija.

Nacionalna demokratska stranka Albanaca (PNDSH), Stranka penzionera na Kosovu i PPI takođe stranka penzionera potpisali koalicijski sporazum sa čelnikom AKR, Behgjetom Pacollijem.

"Čini se da su svi dijelovi jednog mozaika utemeljeni u političko- kulturni centra Kosova. Novi politički pol spreman da Kosovo izvuče opšte političke, ekonomske i institucionalne krize ", rekao je Pacolli.

Prema njegovim riječima, alternativa koalicija započet će liberalizacijom viznog režima s EU pa sve do međunarodne integracije Kosova.

I Stranka zelenih se pridružuje AKR-u

Nakon što je koalicija potpisali su danas Ugovor između AKR i PPI-a, PPK-a PNDSH, u poslijepodnevnim satima predsjednik AKR, Behgjet Pacolli, je potpisao još jednu predizbornu koaliciju s predsjednikom Stranke zelenih, Dautom Maloku.

Za sada će se zajedno sa Alijansom novo Kosovo na centralnim izborima natjecati PD, PSD, E15, PPI, PPK, PNDSH i stranka Zelenih.

To je koalicija koja za cilj ima pobjedu na izborima zakazanim za 12. decenbar i nastupiće pod imenom Koalicija za pobjedu.

Bota-sot