Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Kosova kojoj je juče izglasano nepovjerenje Bajram Rexhepi izjavio je da na vanrednim izborima očekuje rekordnu izlaznost Srba sa Kosova i pohvalio izjave "nekih političara iz Srbije koji su rekli da Srbi ne mogu biti samo posmatrači".

"Jasno je da u najvećem dijelu Kosova za to postoji spremnost stanovništva", tvrdi Rexhepi, komentarišući izglasavanje nepovjerenja vladi premijera Hashima Thaçija.

Rexhepi je pohvalio izjave nekih političara iz Beograda u vezi sa vanrednim izborima na Kosovu.

"Dobre su izjave nekih političara iz Srbije, naročito iz SPO i izjava gospodina Mićunovića, koji su rekli da Srbi ne mogu biti samo posmatrači, već da moraju izaći na izbore i institucionalno se izboriti za svoja prava. To je demokratski način i mi ćemo ih podržati u tome", rekao je Rexhepi.

On je dodao da je danas tražio da se dodatno pojačaju mjere bezbjednosti na sjeveru Kosova, kako bi ljudi "svojevoljno odlučili hoće li ili ne učestvovati na izborima".

Rexhepi je član Thaçijeve Demokratska partija Kosova i u izjavi novinarima izrazio uvjerenje da će ta stranka biti pobjednik novih izbora.