Još uvijek je vruće u vladinom kabinetu premijera Hashima Thaqija. Promjena nekoliko ministara, koji se nisu pokazali efektivnim u oblastima kojima rukovode više nisu tabu tema. Lutfi Haziri bi uskoro mogao biti ministar.

Pod uslovom da ostane anoniman, ovo je potvrdio RTK-u visoki zvaničnik Demokratskog saveza, ukoliko ova partija dobije Ministarstvo za europske integracije. Ukoliko pak ovo mjesto pripadne PDK-u, tada će ministar biti Bajram Rexhepi.

Nezavisno od toga što mnogi visoki zvaničnici PDK-a i LDK-a izjavljuju da je zamjena nekih ministara neizbježna, do danas nije saopšteno da li je postignuta neka vrsta sporazuma u toj koaliciji.

Ono što se za sada zna je to da će biti zamjenjena četiri ministara.Bez obzira na sve krhkosti koje su se dogodile u poslednjem periodu između Demokratske partije i Demokratskog saveza, koalicijski partneri će nastojati da nastave uz izmjene da održavaju vladu, dok opozicija ove posljednje sukobe vidi kao krizu u vladi i put priprema za preveremene izbore.

Šef države, koji je i dalje na čelu Demokratskog saveza Kosova je odlučio da se ne bavi partijskim problemima. Nijedno pojašnjenje nema oko sporazuma PDK-LDK, niti o povredi Ustava Republike Kosova tokom ovih dana. No, politički analitičari su obznanili da je koaliciona vlada i ozbiljnoj krizi.