Predsjednik kosovske skupštine i vršilac dužnosti predsjednika Kosova Jakup Krasniqi izjavio je da bi, poslije ostavke Fatmira Sejdijua, za šest mjeseci mogli da budu održani parlamentarni izbori na Kosovu.

Krasniqi je u intervjuu listu "Koha ditore" rekao da ne treba ulaziti u pregovore sa vlastima u Srbiji dok ne bude konstituisan novi saziv kosovskih institucija.

On smatra da će prevremeni izbori iznedriti snažnije institucije koje će unaprediti otvorene političke i ekonomske procese na Kosovu.
 
Vršilac dužnosti predsjednika Kosova je, kako kaže, ubeđen da bi bilo koja druga opcija osim prevremanih izbora izazvala institucionalnu napetost i da shvata da prevremeni izbori ne idu na ruku svim partijama, ali mu je najvažnije poštovanje Ustava.

Krasniqi je rekao da odsustvo lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja ne bi predstavljao izuzetak u organizovanju opštih izbora.

Prema njegovom mišljenju, sadašnje političko stanje na Kosovu i preveremeni izbori, ne bi omeli već započeti proces privatizacije Pošte i Telekoma Kosova.