Devojčica A.K, koja je sinoć lakše povređena u eksploziji na krovu zgrade u kojoj je živjela u severnoistočnoj Mitrovici, danas se osjeća dobro. Ona je poslije ukazane ljekarske pomoći puštena kući.

Aleksandar Vasić dežurni lekar bolnice u sjevernom dijelu Kosoveke Mitrovice, izjavio je da je djevojčici sanirana povreda nadkolenice i da nije životno ugrožena, ali da će biti zadržana u bolnici radi detaljnog ispitivanja.

Meta napada, prema nepotvrđenim informacijama, bila je antena kosovskog operatera mobilne telefonije koju koriste Albanci, a postavljena je iznad stana u ulici Johna Kenedija čiji je vlasnik Srbin, pripadnik Kosovske policijske službe.

Stanari te zgrade, koji su veći dio noći poslije eksplozije proveli na ulici, rekli su novinarima da su u više navrata peticijom tražili da se antena ukloni sa krova zgrade, ali da vlasnik stana, koji je kako kažu, izdao u zakup prostor na krovu zgrade, to nije hteo da uradi.

Uviđaj su obavili pripadnici Kosovske policijske službe i Eulex policije.

Aleksandar Vasić dežurni lekar bolnice u sjevernom dijelu Kosoveke Mitrovice, izjavio je RSE da je devojčici sanirana povreda nadkolenice i da nije životno ugrožena, ali da će biti zadržana u bolnici radi detaljnog ispitivanja.

Ovo je treća eksplozija koja se dogodila u posljednja dva dana na sjeveru Kosova.

RSE