Diplomatske oznake

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice pripadnika kriminalne grupe zbog krijumčarenja narkotika sa Kosova, od kojih je prilikom hapšenja 16. septembra ove godine u Zemunu zaplenjeno ukupno 44,8 kilograma marihuane, prenose Novosti.

Opojnu drogu osumnjičeni su od Kosova do Beograda, kako se sumnja, prevezli u vozilu marke škoda oktavija bijele boje, sa diplomatskim oznakama misije OEBS.

Zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga optuženi su Domi A. (42), Gazmend K. (41), Dardan M. (49) iz Prištine, kao i dvojica Beograđana, Ivan Ž. (23) i Stefan M. (29).

Domi A. i Dardan M. terete se i za krivično djelo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Sumnja se da je Domi A. u kaseti "škode" držao 32,2 grama kokaina za ličnu upotrebu, dok je Dardan M. 0,94 grama iste droge držao u torbici.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu i da svim osumnjičenima produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo.

Sumnja se da su Domi A, Gazmend K. i Dardan M. krenuli sa Kosova ka Beogradu u pomenutoj škodi sa diplomatskim oznakama misije OEBS, pa su se oko 11.30 na parkingu na Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu našli sa Ivanom Ž. i Stefanom M. i predali im 29,9 kilograma marihuane, a potom se razišli.

Odmah potom uhapšeni su Ivan Ž. i Stefan M, dok su se ostala trojica, uočivši policiju, udaljila svojim vozilom do parkinga u Ulici Avgustina Neta.

Na parkingu je Gazmend K. izašao iz vozila i iz gepeka izvadio džak sa 14,9 kilograma marihuane, u kom momentu su vozilu osumnjičenih prišli policijski službenici i lišili ih slobode.