Roditelji osmero djece

Francusko tužilaštvo iznijelo je detalje u vezi sa smrću para sa Kosova u Epinalu, u Francuskoj, u utorak. Prema navodima Tužilaštva, muškarac je ubio svoju suprugu, a zatim okrenuo nož ka sebi, piše Le Parisien.

"Obdukcijom je utvrđeno više uboda nožem, uključujući rane nastale tokom samoodbrane, na tijelu 44-godišnjakinje“, saopštilo je Tužilaštvo.

Incident se dogodio u prisustvu troje od osmero djece ovog para, rekli su tužioci u petak.

Tok događaja ukazuje na to da se par posvađao u utorak ujutro, gdje je 45-godišnji muškarac optužio ženu za "navodno nevjerstvo“, naveo je tužilac Frederic Nahon.

"Događaj se odigrao u kupatilu stana. Jedno od djece je tada razvalilo vrata i otkrilo beživotna tijela svojih roditelja“, rekao je Nahon u petak.

Porodica, porijeklom sa Kosova, živela je u Francuskoj od 2018. godine i imala je status izbjeglica. Porodicu je činilo osmoro djece. Troje djece je odraslo. Sedmoro djece je i dalje živelo sa roditeljima, a pet maloljetnika je u tragičnom trenutku bilo u školi.

Par nije bio od ranije poznat pravosudnim institucijama, s obzirom na to da nije bila podnjeta nijedna prijava za nasilje u porodici, navodi Nahon.