Izlijetanje kosovskog autobusa u Hrvatskoj

‘44 putnika je primljeno u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje im je pružena zdravstvena skrb. Od tih 44, osam je teže ozlijeđeno‘

Na mjesto strašne nesreće na autocesti u blizini Slavonskog Broda gdje je rano jutros došlo do izlijetanja autobusa kosovskih oznaka pri čemu je poginulo deset osoba, stigao je Damir Trut, ravnatelj Civilne zaštite i iznio dosad poznate detalje o nesreći, piše Jutarnji list.

- Dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao autobus kosovskih registarskih oznaka. U autobusu je bilo 67 putnika i dva člana posade, tj. dvojica vozača. Nažalost, devet putnika i jedan vozač su poginuli i ovom prilikom izražavam sućut njihovim obiteljima, kazao je Trut.

- 44 putnika je primljeno u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu gdje im je pružena zdravstvena medicinska skrb. Od tih 44, osam je teže ozlijeđeno, do sada ih je četvero operirano, a ostali su u obradama. 14 putnika i jedan vozač su privremeno smješteni ovdje u policijskoj postaji i čekaju smještaj u objekt koji će im osigurati županija Brodsko-posavska, rekao je.

Dodao je da je u autobusu bilo i djece no nije mogao reći jesu li ozlijeđena. Jutarnji neslužbeno doznaje da je u autobusu bilo četvero maloljetnika te da nitko od njih nije ozlijeđen.

Podsjećamo, policija je oko 6,20 sati dobila dojavu da se na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa kosovskih oznaka.

U nesreći je najmanje 10 osoba smrtno stradalo dok je više desetaka osoba zadobilo tjelesne ozljede, izvijestila je policija koja očevidom utvrđuje okolnosti pod kojim se dogodila prometna nesreća.

Prema posljednjim informacijama do kojih je došao Jutarnji list, u busu je bilo 69 osoba, uključujući i četvero djece, no nitko od maloljetnika nije ozlijeđen.

Više informacija bit će poznato i nakon konferencije za medije koja će se održati ispred Opće bolnice u Slavonskom Brodu gdje su zaprimljeni ozlijeđeni putnici.