Ramush Haradinaj je nastavio kritike na Vladu premijera Thaqija, kritikujući ga kao najkorupiranijeg premijera - koji, prema lideru AAK-a je "doveo Kosovo u stanje, da su i strani prijatelji iskazali svoju zabrinutost".

Optužbe za kriminal i korupciju koje je podigao AAK, su prema haradinaju, u skladu sa izvješćima izdatim nedavno od strane raznih međunarodnih mehanizama - kao što je Izvješće o napretku i ono o izvedivosti.

Haradinaj je također optužio Thaqia i zbog pritiska na medije, citirajući izvješće Europske Unije Radiotelevizija, koja je izrazila zabrinutost zbog pritisaka koje Vlada i PDK čine prema RTK.

Stoga, da bi Kosovo izbavili iz ove krize, kako je sam Haradinaj nazvao stanje u kome se nalazi - on je pozvao građane Kline da na lokalnim izborima 15. novembra glasaju za AAK, kako bi poslije godinu dana, kako se izrazio mogli "da budu na čelu centralne vlasti".

Sve ove komentare lider AAK-a je izrekao u Klini - gdje je pozvao građane Kline da glasaju za Envera Berishu, kandidata AAK-a za predsjednika opštine.

Enver Berisha je zatražio glasove o građana Kline, kako je sam rekao, sadašnja vlast nije ništa uradila za građane ove opštine.