Kosovska vlada izdvojila je novac za promociju Kosova na najvećim svjetskim TV stanicama. Emitovanje reklame počinje večeras.

Najveći svetski kanali počeće da emituju TV reklamu koja za cilj ima stvaranje nove slike Kosova u svijetu. Medijsku kampanju pripremio je konzorcijum “BBR Saatchi & Saatchi". Reklamni spot počeće sa emitovanjem večeras, a svečanoj promociji prisustvovaće predsjednik i premijer Kosova.

TV reklamom u trajanju od 60 sekundi sa slikama Kosova koja će početi da se emituje večeras na najvećim međunarodnim TV mrežama,  započinje medijska kampanja za stvaranje nove slike Kosova u svijetu.

Početak kampanje objaviće večeras predsjednik Fatmir Sejdiu i premijer Hashim Thaqi.

Reklama Televizije će započeti da se emituje na šest najvećih televizijskih međunarodnih kanala: CNN, BBC world news, euronews, CNN Türk, Bloomberg i Eurosport.

Kasnije, reklame za štampu će se objavljivati i u časopisima sa međunarodnim ugledom kao “Economist” i “Newsweek”.

Kosovska kompanija “PR Solutions”, koja je domaći partner konzorcijuma “Saatchi & Saatchi" saopštila je da će kampanja ubrzo započeti emitovanje i u kosovskim medijima.

Izraelska kompanija je nekoliko mjeseci ranije dobila tender za promovisanje države Kosova u svijetu.

Za promovisanje nove slike Kosova u svetu, “Saatchi & Saatchi" pobjedio je na tenderu u vrednosti od 5,7 miliona eura i očekuje se da će kampanja trajati dve godine.