Počinilac iz Uroševca

Policija u Njemačkoj još uvijek istražuje razloge ubistva koje se dogodilo u subotu uveče, kada je kosovski Albanac, porijeklom iz Uroševca, hicem iz pištolja usmrtio svoju snahu (33) i ranio brata (38), piše Bota Sot.

Prema navodima policije, počinilac (48), koji je nakon izvršenog djela uhapšen, i sam je zadobio teške povrede, koje su mu, prema riječima komšija koje su prijavile slučaj policiji, nanijela djeca ovog nesrećnog para.

Komšije su nakon porodične rasprave čule dva pucnja i vrisku djece.

"Čula sam dva pucnja i skoro sam pala sa stolice. Djeca su glasno vrištala. U tom trenutku sam samo pozvala policiju. Kada sam sišla dole, djeca su vrišteći došla do mene. Čovjek albanskih korena potpuno je poludeo. Djeca su ga pretukla i bacila pištolj u dvorište ispred zgrade", izjavila je žena koja živi u komšiluku.

Prema navodima medija, hitna pomoć je brzo stigla na lice mjesta i zbrinula povrijeđene, a žena je preminula na putu do bolnice.

Njen suprug je zadobio prostrelnu ranu i kako je saopšteno, život mu nije u opasnosti. Šestoro djece zbrinuli su socijalni radnici.

Kriminalistička policija iz Herforda zajedno sa kolegama iz Bilefelda uradila je uviđaj na mjestu zločina.