Premijer Kosova Hashim Thaçi kaže da vlada nije informisana o rezultatima pretresa u Ministarstvu telekomunikacija i porodične kuće ministra Fatmira Limaja.

On je i istakao da neće dozvoliti da se linčuju članovi njegovog kabineta. U intervjuu za Radio televiziju Kosova (RTK), prvom pošto je prije tačno nedjelju dana izvršen pretres Ministarstva saobraćaja i telekomunikacija i porodične kuće ministra Limaja, Thaçi je rekao da vlada nije imala informacija o toj akciji Eulex policije.

"Limaj je odgovoran, razuman u državotvornom smislu i u saradnji sa međunarodnim zvaničnima, što je i stav Vlade", rekao je Thaçi.

Premijer Kosova je ponovio opredjeljenje vlade i njega lično za "nultu toleranciju" organizovanog kriminala, ali je zatražio i punu transparentnost.

"Iznad svega se u svim okolnostima traži transparentnost, saradnja i da niko ni pod kojim okolnostima ne prejudicira i utiče na pravosuđe, bilo iz ličnih ili političkih razloga", rekao je Thaçi.

On je naglasio da nije imao nikakvih informacija o mogućhim zloupotrebama ili korupciji ministra Limaja, ističući da je on šef vlade i da će on odlučiti o eventualnim promjenama u njegovom kabinetu.