Dan nakon uklanjanja nekoliko antena ilegalnih mobilnih operatera na Kosovu od strane Regularnog tijela za telekomunikacije, PTK je odlučio da besplatno dijeli SIM kartice VALE za sve stanovnike u srpskim enklavama na Kosovu. 

Izvršni šef Post Telekoma Kosova, Dr. Shyqyri Haxha, na osnovu ovlašćenja koja ima i uz punu podršku od menadžmenta PTK-a, odlučio je da stanovnicima na Brezovici, u Gračanici i Štrpcu dijeli besplatno SIM kartice VALA.

"Ove kartice davaćemo besplatno potrošačima koji žive u srpskim enklavama, normalno poštujući proceduru jedna kartica jednom potrošaču uz identifikacioni dokument", izjavio je Haxha u saopštenju za medije.

Ne samo ovaj proizvod koji je na raspolaganju korisnicima VALA kroz enklave, već je PTK-a obavila pripreme da snizi cijene pozivnih tarifa, sa operatera VALA prema srpskim operaterima, sa ciljem olakšavanja komunikacije Srba sa Kosova sa svojim sunarodnicima u Republici Srbiji. Inače, na terenu, gdje se dijele SIM kartice VALA zabilježeno je interesovanje građana za njihovo dobijanje.