Najstariji osvajač turnira

Hrvatski teniser Ivo Karlović ušao je u historiju tenisa kao najstariji igrač koji je osvojio titulu u posljednjih 26 godina.

Karlović je u nedelju osvojio trofej u Delrej Beachu sa nepunih 36 godina, a ovaj uspjeh biće mu pravi rođendanski poklon koji je za šest dana.
’Doktor Ivo’ slavio je protiv domaćeg tenisera Donalda Younga sa dva puta po 6:3, poslije 70 minuta igre u Delrej Beachu.
Karlović je tako nasledio Jimmyja Connorsa koji je 1989. godine s 37 godina osvojio turnir u Tel Avivu.
“Nevjerovatan osjećaj! Presretan sam što ovako igram u svojim godinama, a ova titula mi daje samo dodatan podsticaj za buduće turnire”.
On je potpuno dominirao u američkom gradu pošto je na pet duela odservirao čak 91 as, što je u prosjeku više od 18 po meču, naveo je Karlović.
Karlovićev protivnik u finalu Donald Young samo je čestitao deset godina starijem kolegi.
“Ne možete ući u ritam kad igrate protiv Karlovića. Čudan je to osećaj. Jednostavno ne možete ’uloviti’ njegov servis. Odigrao je sjajan meč i mogu mu samo čestitati na pobjedi”, dodao je Young.
“Zdrav sam, osjećam se snažno. Ne znam koliko ću dugo još ovako, ali osjećam se dobro. Uostalom, rezultati svih testova su mi isti kao i prije osam godina”, poručio je Karlović.
Hrvat je trijumfom u Delrej Beachu osvojio 250 ATP bodova i 84.250 dolara.
Zanimljivo, od početka sezone, od 15 odigranih turnira na čak osam trijumfovali su igrači koji su ušli u četvrtu deceniju života. Wawrinka, koji će u martu napuniti 30 godina, osvojio je još dva turnira, a uspješni su bili i Pablo Quevas i Richard Gasquet, koji su blizu da stignu taj broj.