Australski teniser bosanskohercegovačkih korijena Bernard Tomić ponovo je dospio u centar svjetske teniske javnosti tokom nastupa na jednom Challenger turniru.

Igrao je Tomić Challenger u američkom Arkansasu, a u osmini finala je predao meč Japancu Yuti Shimizuu i tu ne bi bilo ništa čudno ako ne znamo način na koji je došlo do predaje.
  Kako pišu brojni britanski mediji i specijalizirani teniski listovi, Tomić je meč predao nakon što se tokom meča svađao sa svojom djevojkom Kelly Hannah.
 
Ona je bila na tribinama i njih dvoje su često razmjenjivali riječi, a Tomić je početkom drugog seta, dok je ubjedljivo gubio meč, odlučio da se preda.

"Bernard i njegova djevojka samo se nastavljaju svađati", rekao je komentator ATP Challengersa, prenosi Fox Sports.


Tomićeva djevojka napušta teren (Foto: Twitter)

"Nisam očekivao da ću ovdje morati komentirati svađu para — ali evo nas. U svakom slučaju, neugodno za sve navijače ovdje, koji samo žele vidjeti malo tenisa večeras, ali ne znam hoće li to i dobiti", nastavio je komentator.

Naknadno je ustanovljeno da je Tomićeva djevojka jutro ranije bila pozitivna na Covid, a nakon meča je isto zadesilo i tenisera.

Meč je trajao svega 23 minute, a rezultat je prilikom predaje bio 6:1 za Shimizua i počinjao je drugi set.

Tomićevi korijeni su iz BiH jer mu je otac Ivica rođen u selu Husinu kod Tuzle, a majka Adisa u Brčkom i u prošlosti je izazivao brojne skandale po kojim je postao prepoznatljiv.

Nekada je bio najbolji junior na svijetu, a najbolji plasman na ATP listi mu je 17. mjesto.